Bli sykkelpilot!

Hof frivilligsentral har en rickshaw-sykkel som har plass til 2 voksne passasjerer i passasjersetet. Sykkelen er et tilbud for eldre som ikke er mobile nok for å kunne ta seg en sykkeltur selv. Sykkelen står parkert på Hof bo- og behandlingssenteret. Er du pårørende? Da kan en sykkeltur være et fint alternativ når du skal på besøk. For å kunne sykle, trenger du litt opplæring og kan kalle deg "sykkelpilot".

Siden 2015 har  foreningen «Sykling uten alder»  drevet frem konseptet i Norge som opprinnelig kommer fra Danmark: 

Eldre som ikke kan sykle selv lenger skal bli med ut på sykkeltur med en frivillig sykkelpilot, kjenne på frisk luft, lukter og lyder fra naturen. Rickshaw-sykkelen passer like så godt for å ta med pårørende som bor på bo- og behandlingssentrene ut på en hyggelig tur som for hjemmeboende eldre.

OM SYKKELEN

Rickshaw-sykkelen har tre hjul og el-motor. Passasjersetet har lav innstigningshøyde og setebelte. Vi har også hjelm og regntrekk. Sykkelen og alt av utstyr kan brukes gratis, men bruken må avtales på forhånd. Hvis sykkelen er ledig kan det tas i bruk umiddelbart.

Forutsetning for å være "sykkelpilot": Syklisten må være minst 18 år gammel, vant til trafikk og har fått opplæring. Siden sykkelen kommer med en sterk el-motor, behøver man ikke å være særlig trent.

Se også de fine filmene på nettsiden til "Sykling uten alder":

https://syklingutenalder.com/

Vil du vite mer eller melde deg på?

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med Hof frivilligsentral per telefon, sms eller e-post

Mette Måge Olsen - mette.mage.olsen@holmestrand.kommune.no 99041994 


(Bilde: Sykling uten alder)

2024 © Hof Frivilligsentral