Bli med som Natteravn i Hof og omegn!

Natteravn i Hof & omegn er et felles prosjekt fra Hof skole, FAU og Hof frivilligsentral. Vi ønsker å bidra til at barna våre kan føle seg trygge ute. For tiden går Natteravnene på onsdager i Hof sentrum når det er fritidsklubb på flerbrukshuset. Trygghet i lokalmiljøet kommer alle til gode. Har du litt tid å avse og ønsker å være med på turer inn i mellom? Da håper vi at du vil melde din interesse.

Hva gjør en Natteravn?

De fleste natteravngrupper samarbeider godt med det lokale politiet, men som natteravner er vi ikke «reservepoliti». Natteravner er alminnelige voksne uten særskilte fullmakter. Vi observerer og hjelper, lytter og gir veiledning når barn og unge tar initiativ til det. Som tilstedeværende voksne tar vi oss tid til å snakke med unge mennesker og vi hjelper når det trengs.

  • Alvorlige hendelser skal henvises til foreldre, politi eller andre. 
  • Natteravnene vandrer alltid i grupper (minst 3), aldri alene.
  • En natteravn skal aldri være alene med barn/unge og ikke påta seg noen form for oppfølgingsansvar overfor enkeltpersoner.
  • Natteravnene skal aldri tilby transport. Skal et barn hentes, må foresatte kontaktes.
  • Som natteravn har man forpliktet seg til å bevare taushet om det en observerer eller får kjennskap til om enkeltpersoner. Alle natteravner må følge Natteravnenes etiske retningslinjer.

Hvordan fungerer det i praksis?

Å gå Natteravn er frivillig innsats og dermed skal vi ordne det slik det passer best for deg. DU BESTEMMER hvor ofte du vil gå, når du har tid, hvor du kan gå. 

Utstyr: Natteravnene må bruke refleksvest med oppskrift «natteravn». Vestene oppbevares på fritidsklubben og på BUA.

Meld deg inn i vår lukket Facebookgruppe kun for oss natteravnene. I gruppa kan vi oppdatere hverandre om det har vært rolig, om det har vært noen hendelser eller spesielle plasser som man burde oppsøke. Vi skal skrive nøytrale kommentarer, ingen navn og ikke gjøre personer gjenkjennelige. Her kan man også bytte vakter med hverandre.

Husk at alle voksne kan melde seg som natteravn, ikke bare foreldre. Aldri tid til å møte venner? Ta dem med på turen ;-)

Mer informasjon på natteravn.no

Natteravn-gruppa er registrert på Natteravnene Norge (natteravn.no) som hører til Tryg forsikring som er hovedsamarbeidspartner. Natteravnene er forsikret på turene gjennom Tryg, som også supplerer med utstyr. Det er verdt å sjekke nettsiden natteravn.no. Der ligger det mye informasjon.

Her kan du melde deg som Natteravn:

Ta kontakt med Hof frivilligsentral per telefon, sms eller mail:

Mette Måge Olsen - mette.mage.olsen@holmestrand.kommune.no - 99041994

Alternativ kan du melde din interesse på fritidsklubben, på Hof bibliotek og innbyggerservice (på flerbrukshuset) eller på skolen som melder videre til frivilligsentralen som vil ta kontakt med deg. 

Se også facebooksiden Natteravner i Hof – Holmestrand kommune eller  Facebook: Hof frivilligsentral.

2024 © Hof Frivilligsentral